راهنمای شهر
شهر زيبا و تاريخي طالخونچه از جمله شهرهائي است كه با آثار تاريخي و قديمي خود در پهناي كشور عزيز مان جاي گرفته طبق تحقيقات ، منطقه طالخونچه از قدمت هزار ساله برخوردار است نام قبلي اين شهر به ميمنت طالقان تهران كه مقر سلطنت حسن صباح و قوم اسماعيليه بوده و در قلعه الموت سكونت داشته اند طالقانچه يعني طالقان كوچك نام نهاده شد بعد از انقراض سلطنت اسماعيليه و آخرين پادشاه اين طايفه بنام ركن الدين شاه بدست هلاكو خان مغول بساط اين طايفه در سرتاسر ايران برچيده شد بعد از انقراض سلطنت اسماعيليه به مرور زمان طالقانچه به طالخونچه مبدل شد و از آن جمله میتوان به مساجدی با معماری دوره صفویه ، قلعهها و بناهای قدیمی اشاره کرد .
این شهر همچنین زادگاه صاحب بن عباد یکی از وزرای مسلمان بوده است . از اماکن تاریخی دیگر شهر، می توان مسجد حضرت قائم "عج” ، مسجدالرضا ”ع” و مسجد خیبر را یادآور شد و نیز به قلعه حاج آقا کاظمی و قلعه یاوری ، قلعه ابراهیم خان اشاره نمود .
قلعه تاریخی یاوری در شهر طالخونچه قرار دارد و مساحت آن حدود 7000متر مربع و قدمت آن مربوط به دوران قاجار است كه در مرحله پایانی ثبت ملی قرار دارد . این قلعه دارای یك خانه بمساحت1500 متر مربع – دو برج كبوتر و هفت برج نگهبانی است. این قلعه به جهت آنكه در ورودی شهر طالخونچه قرار دارد میتواند بعنوان مكان مناسبی برای جذب گردشگران قرار گیرد . دو مسجد قديمي كه سابقه تاريخي متجاوز از 500 سال دارد در اين شهر به يادگار ميباشد شايد بتوان گفت اين مساجد به قبل از حكومت و حاكميت صفويه مي رسد .
|